Bionic Reading

Wie kent Bionic Reading® al? In deze blog vertellen we je meer over deze methode die voor veel dyslectici zorgt voor een vloeiendere leeservaring!

Een methode dat ontwikkeld is door twee Zwitserse mannen. Zij maken gebruik van hoe het brein tekst verwerkt en hoe je dit kan inzetten als tool om vloeiender te kunnen lezen.

Wat is het?
Bionic Reading® is een leessysteem dat de leesstroom ondersteunt. Het oog wordt door de tekst geleid door middel van typografische hoogtepunten. Met het samenspel van "Fixatie", "Saccade" en "Opaciteit" kunnen visuele stimuli naar de tekst worden overgebracht, wat het lettertype ingrijpend verandert.

Hoe werkt het?
Bionic Reading® voorziet teksten van highlights zodat de meest beknopte delen van woorden worden benadrukt. Dit leidt het oog over de tekst en het brein onthoudt eerder geleerde woorden sneller.

Waar kan je het op gebruiken?
Het maakt niet uit of je Apple, Google, Windows of je browser gebruikt. Je krijgt de Bionic Reading®-apps voor Apple iOS en macOS, Google Android, Microsoft Windows, Google Chrome en je webbrowser.

Wat zijn de kosten?
Je kan de app gratis uitproberen. Daarna zijn er verschillende abonnementen mogelijk. Rond de € 2,- per maand is de simpelste variant. Betaalbaar en als het werkt fantastisch hulpmiddel.

NEEM EEN KIJKJE: https://bionic-reading.com/


Vorige
Vorige

DYSLEXIE360

Volgende
Volgende

Register In Kaart. Doe mee!