Onze supporters

  • Adriaan van Dis

    Adriaan van Dis

    Schrijver

    “Mooi initiatief, goede plannen en ik steun u graag.

    School was een ramp. En dictee rijmde op twee. Van mijn vierde tot mijn twintigste jaar heb ik bijlessen Nederlands gevolgd en uiteindelijk kreeg ik bijles in alles. Huiswerk was een ander woord voor stampen en nog eens stampen. En beelden verzinnen bij begrippen. Mijn geheugen is een grote cinema. Nederlands studeren was mijn wraak. Cum laude ook nog. Vallen en opstaan is mijn credo. Heel veel vallen en de korstjes op de wonden zijn mijn fundament. Ik heb mijn zwakte tot kracht gemaakt: zo helder schrijven dat ik het zelf kan begrijpen.”

  • Boris Veldhuijzen van Zanten

    Boris Veldhuijzen van Zanten

    Tech-ondernemer

    “Tegenwoordig als ik mensen tegen kom die me vertellen dat hun kind dyslectisch is zeg ik direct “Gefeliciteerd!” en dan vertel ik dat de meeste schrijvers, architecten, wetenschappers en kunstenaars dyslectisch zijn, en het betekent dat je anders, creatiever en beter bent in problemen oplossen dan de meeste anderen. Het enige nadeel is dat de wereld ‘anders’ nog beschouwd als ‘minder’ of ‘lastig’. Ik ben blij dat ik nu kinderen kan uitleggen dat dyslexie iets moois is en dat de enige uitdaging nog is om de rest van de wereld dat te laten in zien. Hier is HOI hard mee bezig en daarom steun ik ze!”

  • Joop van den Ende

    Joop van den Ende

    Ondernemer, theater- en televisieproducent

    ‘Op de lagere school vonden de leerkrachten dat ik maar een vak moest leren waarin ik iets met mijn handen kon doen. Een timmermansopleiding, want voor iets anders was ik niet geschikt. Wat zij niet zagen was dat ik dyslexie had. Als ze mijn handicap toen hadden gesignaleerd had ik professionele hulp kunnen krijgen. Ik blijf trots op mijn opleiding tot timmerman en vind het een mooi beroep. Maar ik had graag de mogelijkheid gehad om ook andere opleidingen te kunnen beginnen. Ik heb daardoor veel tijd verloren. Je kunt alleen maar hopen dat dyslexie zo vroeg mogelijk bij een kind wordt geconstateerd. Ik juich het toe dat de Stichting HOI het initiatief neemt om dyslectische kinderen extra steun te geven bij het ontwikkelen van hun talenten.’

  • Kimmylien Nguyen

    Kimmylien Nguyen

    Ondernemer en tv-persoonlijkheid

    Op school werd mij gezegd: trouw maar met een rijke man! Ik zat mijn tijd uit en dacht: straks laat ik zien wat ik kan. Inmiddels heeft Kimmylien laten zie dat ze een geweldige, succesvolle ondernemer is en heeft ze nog veel ambities en ideeen. Als ambassadeur van HOI is Kimmylien een inspiratie voor dyslectici. Je kan worden wat je wil. Ga er voor en denk groot!

  • Jan Taminiau

    Jan Taminiau

    Modeontwerper

    "Als dyslecticus heb ik eigenlijk nooit echt woorden gelezen. Ik ben nooit geconditioneerd door letters. Dus kon ik altijd de beelden op de pagina's zien voor hun schoonheid. Losgekoppeld van hun geschreven context. Het is schoonheid die mijn verbeelding prikkelt. Ik wil alle beeldmakers bedanken die me hebben geïnspireerd en me hebben gemaakt tot wie ik vandaag ben. Mensen die antieke en vergane objecten koesteren. Die dachten dat ze niet gebroken waren en ze hebben bewaard."

  • Gershwin Bonevacia

    Gershwin Bonevacia

    Dichter en theatermaker

    Toen Gershwin klein was schreef hij zijn eerste gedicht. Hij voelde de vrijheid en creativiteit tijdens het schrijven. Helaas werd er vooral gekeken naar de spelfouten. Hij zette door en is na stadsdichter van Amsterdam, het publiceren van zijn derde gedichtenbundel en een succesvolle theatershow, nog maar aan het begin van zijn cariere. HOI was er al vroeg bij en vroeg Gershwin tijdens de eerste Dag van Dyslexie (2028) een workshop te geven. Wat een waanzinnige dyslect met gigantische talenten. We kunnen niet wachten om meer van hem te lezen en zien!

  • Merijn Everaarts

    Merijn Everaarts

    Ondernemer en oprichter Dopper

    “Taal is zeg maar NIET echt mijn ding” (Geïnspireerd door Pauline Cornelissen 🙂

    En dan bedoel ik met name de grammatica, lezen en schrijven. Ik vond het vroeger echt verschrikkelijk dat ik niet mee kon komen met het (voor)lezen van boeken. Naar mijn herinnering is er geen aandacht gegeven aan mijn dyslexie, maar alleen aan mijn grammaticale kennis. Dat blijft nu nog steeds een probleem, maar daarentegen is het spelen met woorden en spreekwoorden steeds meer onderdeel geworden van mijn leven. Voor mijn werk als ondernemer communiceer en schrijf ik veel in het Nederlands en het Engels. Alles bij elkaar heeft mij dat geholpen om beter met de uitdagingen van dyslexie om te gaan. Om het een toepasselijke woordspeling te eindigen is hier onderschrift van Dopper; The bottle is the message.

  • Hennie van der Most

    Hennie van der Most

    Ondernemer

    “Waarom dyslectische ondernemers zo succesvol zijn? Omdat we dingen altijd willen en kunnen versimpelen. Al mijn bedrijven kan ik op één A4tje uittekenen zonder ingewikkelde businessplannen en rapporten. Geen papieren maar passie, creativiteit en doorzettingsvermogen wil ik zien in mijn personeel. En daarom steun ik het werk en de ideeën van HOI.”

  • Jimmy Nelson

    Jimmy Nelson

    Fotograaf

    ‘Je kunt dyslexie niet oplossen. Je moet er niet op focussen, maar het ook niet verbergen. Omarm het en ontdek je eigen mogelijkheden. Zo heb ik dat ook gedaan.

    Als HOI de kinderen laat doen waar ze goed in zijn, krijgen ze zelfvertrouwen en vinden ze onbewust oplossingen voor de dingen die ze moeilijk vinden. Dáár geloof ik in!’

  • Jacques Vriens

    Jacques Vriens

    Kinderboeken schrijver

    ao;ieucijaw

  • Lisette Plouvier

    Lisette Plouvier

    Associate architect bij Mecanoo

    aowieudou aju

DOE MEE en bouw met ons aan Dyslexie 2.0!

Word ambassadeur
en draag onze missie uit!

Word vrijwilliger
en help onze missie verder!

Word donateur
en steun onze missie !

Word sponsor en verbind onze missie aan je bedrijf!