Lettertype speciaal voor dyslectici!

Ontwerper Christian Boer zat in 2008 op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en wilde met hart en ziel ervoor zorgen dat hij en zijn mede-dyslecten prettiger konden lezen zonder dat de letters alle kanten op stuiteren. Hij ontwikkelde een revolutionair letterfont met o.a. een verzwaarde onderkant. Zo blijven de letters veel beter op z’n plek en zorgt bij dyslectici die hier moeite mee hebben voor een rustiger beeld en dus een vloeiende leeservaring! Inmiddels wordt zijn Dyslexie Font wereldwijd gebruikt. Ook grote bedrijven zoals Shell, Google, de Belastingdienst en Universiteit van Maastricht.

Dyslexie Font is gratis te gebruiken op je computer. De Dyslexie Font-bestanden werken net als elk ander lettertype dat je vandaag op je Windows- of Apple-computer hebt staan. Nadat je de lettertypebestanden hebt geïnstalleerd, kun je ze gebruiken in lokale programma's zoals Microsoft Office (Word), teksteditors, Adobe-programma's, Outlook of Mail.

De Chrome-extensie stelt je in staat om elke website te lezen in Dyslexie-lettertype. Je kunt de lettertype-instellingen aanpassen zoals grootte, interlinie en kleur, en de immersive reader gebruiken voor een afleidingsvrije leeservaring. Probeer het gratis met alleen het lettertype of krijg de volledige versie voor slechts 12 dollar per jaar. Werkt met Chrome en Edge-browser.

En dan is er nog de Dyslexia Workspace, op maat gemaakt voor Chromebooks en tablets.

Probeer Dyslexie Font en ontdek of het ook voor jou een fijne leeservaring oplevert!

Vorige
Vorige

Dyslexie 2.0 coaches

Volgende
Volgende

Engels leren lukt toch!