Engels leren lukt toch!

In deze blog willen we graag stilstaan bij Engels leren op de middelbare school. Voor sommige dyslectische leerlingen is het juist een taal waar ze beter in zijn dan in het Nederlands. Echt waar! Maar voor velen is het juist een onbegrijpelijke taal met complexe grammatica. Een grote bron van frustratie en verdriet. Maar ook heel erg veel uren leren zonder beloning van een voldoende op de toetsen.

Vanuit de HOI Foundation kregen we vaak de vraag van ouders en docenten: Is er een manier om aan te sluiten bij de leerstrategieën van dyslectische leerlingen zodat Engels leren lukt?

Al een aantal jaren kennen wij Carolien Poels van de Dyslexie Academy en zijn erg enthousiast over haar methodes. We horen veel, heel veel goede verhalen van leerlingen en het fijne van haar benadering is dat het uitgaat van Dyslexie 2.0. Haar verschillende methodes sluiten perfect aan bij de behoeftes van dyslectische middelbare scholieren die worstelen met Engels! Niet alleen voor grammatica maar ook voor begrijpend lezen en schrijven. Naast dat je als ouder, dyslect en docent veel hebt aan de gratis tips en de betaalbare zelfstudie materialen, biedt Carolien ook op maat gemaakte trainingen en begeleiding.

“Mijn dochter was heel blij met de bijles van Carolien! Ze vond Carolien aardig en vooral, ze kon goed uitleggen. Ook vond ze het grammatica boek fijn. Door de lessen kreeg ze meer grip op de lesstof en daardoor meer zelfvertrouwen. Carolien is flexibel in het aanbieden van de lessen, we konden samen goed afstemmen in wat mijn dochter nodig had. Heel prettig!”

Volg haar ook op de sociale mediakanalen waar ze haar kennis en tips deelt. Wil je meer weten over de Dyslexie Academy? Neem dan een kijkje op de website https://dyslexieacademy.nl/ en ontdek de mogelijkheden die voor jou beschikbaar zijn.

Vorige
Vorige

Lettertype speciaal voor dyslectici!

Volgende
Volgende

DYSLEXIE360